Kokemuksia Kiinan nettikauppasta


Tästä on paljon kommentteja netissä, puolesta ja vastaan. Kerron tässä omat kokemukseni.

Minulla oli muutama puuttuva kameratarvike, jotka olivat jääneet hankkimatta. Joku suositteli AliExpressiä ja hain niiden appsit kännykkään ja padille. Ne ovat hyvin toimivia ohjelmia ja jos laittaa vielä luottokorttitiedot valmiiksi, niin tilaaminen on jo vaarallisen helppoa.

Olin pudottanut toissa talvena 24-70 mm objektiivin vastavalosuojan jäälle. Se on alkuperäisenä Suomesta hankittuna 60-100 euron hintainen. Kiinasta jäljitelmä löytyi 6,90 $ hintaan. Samalla tilasin Panasonicin vastavalosuojan, tulpan 5 $ ja akun 14 $. Tilasin myös Yongnou YN560 IV salaman 69$ ja muutaman muunkin pikkutavaran.

Tavarat alkoivat tippumaan yksitellen parin viikon päästä, koska tulivat eri toimittajilta. Kaikissa tuotteissa en onnistunut valinnassa. Vastavalosuojat jättivät pienen varjon reunoihin, kun kulma oli laajimmillaan. Muut tuotteet olivat hyviä. Erityisesti Yongnoun salama oli menestys. Tässä mallissa on sisäänrakennettu radiovastaanotin, joten sen pystyy laukaisemaan langattomasti.

Huvittava piirre paketeissa oli, että paketin päälle oli laitettu hämäävä arvo tuotteelle. Esim. salamapaketissa päällä oli arvo 10 $. Mutta tullia tai veroja en ole joutunut koskaan erikseen maksamaan. Pari kertaa kuljetusliike on soittanut ja kysynyt sotu numeroa tullausta varten.

Viimeksi olen tilannut AliExpertiltä läppärin akun, seinäkellon, golf mailan gripit (ovat muuten tosi edullisia), kännykän lähikuvauslinssin, polkupyörään kännykkätelineen, kännykän vedenpitävän pussin veden alla kuvaamiseen. Nyt nämä kaikki ovat tulleet perille, eikä mitään moitteita tuotteista.

Minun kokemuksen mukaan on kannattava hankkia kiinalaisesta nettikaupasta tavaroita. Ainahan tulee harkitsemattomia vikaostoksia, mutta rahaa kuluu säästeliäästi. AliExpress nettikauppaan.

_PK_7142
Tässä on Kiinasta tulleet puhelin- ja lampputeline polkupyörään, hinta yhteensä n. 4 euroa.