Grippien vaihto

IMG_7583Olen ostanut kaikenlaista valokuvausroinaa Kiinasta. Samalla törmäsin myös golf tavaroihin, grippeihin. Huomasin, että ne ovat tosi edullisia, 10 Golf Pride grippiä 26 dollaria ja ilmainen rahti. Tilasin ja päätin kokeilla itse vaihtamista.

Netistä löytyi paljon hyviä neuvoja, mutta päätin kertoa omat kokemukset vaihdosta.
Vanhojen grippeihin poisto on helppo juttu. Varoo vain, ettei vahingoita varsia, kun veitsellä viiltää gripin halki. Vanhojen tarrojen poisto onkin hankalampi. Ne ovat melko tiukassa. Ensin yritin pehmentää niitä tärpätillä, mutta se oli huono homma. Irtosivat vain pikkupaloina. IMG_7593Parempi repiä ensin pois kaikki mitä irtoaa ja loput putsata tärpätillä. Edellinen gripinvaihtaja oli käyttänyt maalarinteippiä, eikä ollut poistanut aikaisempaa teippiä.

Uuden teipin laitossa on tärkeää, että jättää teipin hieman yli ja kääntää sen varren sisään. Tämä pitää teipin paikallaan, kun grippiä vedetään päälle. Ensimmäisen gripin vaihdossa en huomioinut tätä, enkä saanut millään grippiä paikoilleen, kun teippi rullaantui yläosasta. Piti poistaa grippiä ja aloittaa alusta.

IMG_7596Ennen gripin päällevetoa, on sen sisään kaadettava tärpättiä ja huljutettava sitä edestakaisin, pehmentää kumin. Päässä oleva reikä on syytä teipata umpeen, ettei neste valu siitä ulos. Lopuksi tärpättiä kaadetaan teipin päälle, ettei se tartu liian aikaisin varteen.

Gripin veto varren päälle on tehtävä ripeästi, koska tärpätin pehmentävä vaikutus kestää vain 2-3 minuuttia. Aluksi kiinnitin mailan ruuvipenkkiin ja työnsin grippiä, mutta se oli huono menetelmä, maila irtosi penkistä useamman kerran. Sitten pistin mailan pystyyn lattiaa vasten ja työnsin gripin ylhäältä alaspäin, tämä keino osoittautui parhaaksi. IMG_7599On muuten katsottava miten haluaa gripin merkit näkyvän mailassa ja huomioitava tämä asentaessa. Hieman grippiä voi pyörittää varressa, jos ei aivan osu kerralla.

Video gripinvaihdosta

AliExpress golf grip