Lompakko puhelimessa

Luovuin pari vuotta sitten jo edellisen puhelimen aikana perinteisestä lompakosta. Huomasin, että kannoin lompakossa turhia papereita ja kortteja, rahaa siellä ei pitkään aikaan ole ollutkaan. Joten ihan turha kapistus. Kännykkälompakossa säilyy tarpeelliset kortit, kun vanhan ison ajokortin vaihtaa uuteen pikkukorttiin. Sen sai muuten vaihdettua kympillä uuteen, kun kertoi, että entinen on rikkoontunut. Eikä tarvinnut palauttaa vanhaakaan. Lienekkö vielä tarjous voimassa? Ajokorttia tarvitsee lähinnä Postissa uusia Kiinasta tilattujen turhuuksin haussa.

Reilu vuosi sitten hankin uuden puhelimen iPhone X. Hirvittävän hintainen, mutta olen ollut tyytyväinen Applen tuotteiden käyttäjä jo vuodesta 1989. iTunesin kautta kaikki laitteet pelaavat saumattomasti yhteen, kun tähän on tottunut, niin vaikea on vaihtaa.

Hankin arvokkaaseen puhelimeen Tech21 Evo Wallet kuoret, lasten kannustamana. 39 euroa, kallis. Kuorien väitettiin testien mukaan suojelevan puhelinta parhaiten. Niinkuin varmaan tekeekin, siinä ei ollut ongelmia. Kun väliin laittoi kortit, niin kuoret paisuivat, ettei lukkoa meinannut saada kiinni. Pian se hajosikin, takuuaikana. Mutta ei tullut vaivauduttua, kuoret toimi ilman lukkoakin. Ainut haitta kuorissa oli, kun yritti hiihtoretkellä pikaisesti ottaa kuvan, niin kansi oli aina tiellä yhdellä kädellä kuvatessa.

Tämä kallis Tech21 Evo lompakko suojasi hyvin puhelinta, mutta rispaantui jo vuoden käytössä.

Näin sitten version, jossa kannettomaan kuoreen oli liimattu joustava pussi korteille. Tilasin kuoren ja pussin Aliexpressistä, alle kympin yhteensä. Tämä yhdistelmä toimikin hyvin, ei olut kantta tiellä kuvatessa. Vain korttien kaivaminen kassalla oli vähän hitaampaa, koska olivat kaikki samassa taskussa. Puhelimen kuvaruutu jää ilman suojaa, joten suojakalvo on tarpeen.

Joustava pussi kuoren takana on kätevä säilytyspaikka. Oikeanpuolinen nahkainen vastaava osoittautui käytössä huonommaksi.

Suojakalvoja on paljon erilaisia laatuja, muovisia, heijastomattomia, jopa lasisia. Hyvä kalvo ei näy eikä vaikuta mitenkään käytettävyyteen. Ostin pari Baseus merkkistä kalvoa Kiinasta 4,53 kpl. Kalvon kiinnittäminen on tarkkaa hommaa, mutta hyviä ohjeita löytyy YouTubesta.

Suojakalvo estää naarmut lasilla, jos kuorilla ei ole kantta. Ainakin kerran on pelastanut. Lasinen kalvo hieman rikkoontui, mutta suojasi puhelimen.

Etsin vielä netistä vaihtoehtoa korttipussille. Löysin nahkaisen tarralla puhelimen kuoreen kiinnitettävän. Siinä mallissa pystyi vetämään kaikki kortit esiin. Mutta se ei toiminut hyvin, oli liian paksu ja irvistelisi kuoreenliimauksista. Halpa kokeilu 2,62.

Tämä on perinteinen kannellinen kuori, jossa on vähän tilaa korteille ja rahalle, 7,80.

Matkoilla on tarpeen sellainen kuori, jossa on tilaa muille papereille, lipuille ja voutshereille. Tilasin Aliexpressistä pari vaihtoehtoa. Toiseen puhelin vain sujautetaan taskuun ja toinen perinteisempi kortti ja paperi taskuilla. Se on tällä hetkellä käytössä ja toimii hyvin. Toisen testaan seuraavalla matkalla, kun joudun usein laittamaan puhelimen autonavigaattoriksi.

Tämä on iso pussi johon sopii muutakin kuin puhelin ja kortit. Tarkoitettu matkoille. On vielä käytännön testit suorittamatta. 10,56.

Hyvää ja edullista puhelintelinettä autoon on vaikea löytää. Sellainen halpa tuuletinritilään kiinnitettävä on ollut käytössä, mutta ei oikein kiinnitys pitänyt. Löysin Baseukselta sellaisen mallin, jossa kiinnitys on parempi kynsien ansiosta. Mallissa on myös langaton laturi ja puhelimen kiinnitys tapahtuu automaattisesti sähkömoottorilla. Ihme kyllä tämä on toimiva versio. Nyt vain on puhelin otettava pois kuorista, jos aikoo samalla ladata. On olemassa kuoria, jonka läpi voi ladata.

Tämä on ensimmäinen puhelinteline autoon, joka kiinnittyy kunnolla. Alla video kiinnittämisestä. Baseus Qi Car Wireless Charger 18,49.

 

Hinnat Applella näihin tuotteisiin ovat pöyristyttäviä. Kuoret 45-149 €. Näytönsuojakalvot 19,95-34,95. Samanlaisia tuotteita saa Suomesta puolet halvemmalla ja Kiinasta vielä halvemmalla, jos viitsii tilata netistä. Minä viitsin. Aliexpress.