Avatar, Gravatar

Näyttökuva 2016-08-31 kello 11.23.19-Edit

Selailin Youtubessa Photoshopin uusia ominaisuuksia ja törmäsin hienosti tehtyihin avatar-kuviin. Tältä sivulta sain inspiraation omille kuvilleni. Ensin tein ihan ohjeiden mukaan omasta kuvasta samatyyppisen kuvan. Mutta sitten alkoi mielikuvitus lentämään ja aloin muokkaamaan erityyppisiä avatarkuvia.

Kerron tässä nopean ohjeen, miten teet kuvastasi avatar-kuvan. Etsi hyvin valotettuja omia kuvia. Niitä on helppo etsiä Lightroomin kasvot toiminolla. Minä löysin omia kasvokuvia yli viisi sataa. Ohjelma kaivaa kasvot kaikista ryhmäkuvistakin. Tietenkin erehtyy usein.

Näyttökuva 2016-09-02 kello 10.35.39Avaa kuvat Photoshopissa. Ensi kuva kannattaa pienentää, jos kyseessä on suuri 14 bittinen kuva. Kone joutuu aika koville, jos käsittelyssä on 100 megainen kuva. Syvää valinta- ja maskaus-työkaluilla. Syväyksen  ei välttämättä tarvitse olla kovin tarkka, koska lopullinen kuva on yleensä pieni.

Sitten muuta kuva mustavalkoiseksi Treshold työkalulla (kuva > säädöt > kynnys). Valitse kuvaan sopiva kynnysarvo. Etsi tai tee sopiva tausta kuvallesi. Siirrä pelkistetty kuva taustaa. Parhaiten siirto käy niin, että aktivoit mustan kuvan. Jos kuva on kovin repalainen, niin kaikki musta aktivoituu select > similar komennolla (valitse > samanlaiset). Siirrä copy/paste toiminolla kuva pohjaan.

Rapattu rockTämän jälkeen mielikuvitus käyttöön, miten käsittelet ja värität kuvan. Kuvaan on hyvä tehdä tasotehosteella pieni viiste ja korko, niin se paremmin erottuu taustasta.

Gravatar on se pieni kuva, joka tulee automaattisesti nettisivukommenttiesi alkuun. Täällä voit laatia oman gravatarin ja liittää sen eri nettisivustoihin.