PhotoShopin uusia ominaisuuksia

Photoshopista ja Lightroomista tuli uudet päivitykset jo kesäkuussa. Niistä on kuulunut huonojakin huomioita. Ajattelin kokeilla ja kertoa, mitä minä niistä ajattelen.

Typetekin ilmaiset fontit
Tämä ominaisuus oli yllätys. Voit hakea Typetekin fontteja ilmaiseksi Ceative Cloudin kautta. Ilmaisia on yli 230 erilaista ja niiden käytöllä on erilaisia rajoituksia. Voit valita 20 erilaista kerralla. Web kirjasimia on 940+, joista voi käyttää yhdellä sivustolla 2 fonttiperhettä. Nämä rajoitteet ei varmaan yksityiskäytössä tule heti vastaan, mutta yrityskäytössä ovat riittämättömät (mainos/suunnittelu). 49,90 $ saa 2450+ fonttia ja 5660 webbiin vuodeksi.Näyttökuva 2016-08-26 kello 8.17.09-EditFontit ovat käytössä vain kun Creative Cloud on päällä. Photoshopissa on vihreä Tk näppäin, jonka kautta voit hakea fontteja. Fontit löytyvät myös CC:n kautta. Otsikkokuvassa kokeilin yhtä Typetekin fonttia ja hyvin toimi. Hyvät ohjeet käyttöön löytyy Adoben helppisivuilta.

Näyttökuva 2016-08-26 kello 9.46.09

_PK_2001-Edit

Valinta ja maskaus

Tähän toimintoon on uusittu työkalu, joka on saanut paljon moitteita. Kokeilin sitäkin. Homma on aika helppo, mutta vaikea päästä hyvään lopputulokseen. Kokeilin syväystä Pekkaan, kuvalla saattaa olla käyttöäkin.

Toimenpide on helppo tehdä tällä työkalulla. Ensin valinta > valinta ja maski, sitten valitaan ylimmällä työkalulla maskattava. Tämän jälkeen onkin kokeiltava erilaisia reunan säätöjä. Hyvän lopputuloksen löytäminen vie aikaa. Kyllä se melko hyvin löytyy. Loppu tulos tässä. Jos jaksaa riittävästi kokeilla erilaisia vaihtoehtoja, niin kyllä tälläkin saa syvättyä. Adoben helpistä löytyy melko hyvä opetusvideo käytöstä.

 

Droppaa ja rotatoi

Tämä  ominaisuus kiinnosti eniten, koska usein tulee otettua kuvia vinossa olevalla kameralla ja suoristaessa osa kuvasta häviää. Tämän työkalun pitäisi selvitä kuvaa pienentämättä.

Näyttökuva 2016-08-25 kello 17.19.48

Tätä työkalua oli helppo käyttää, mutta jälki ei ollut kovin hyvää. Epämääräistä suttua jäi näkyviin. Toimii varmasti hyvin, jos tehtävä pinta on helppoa jäljentää, mutta monimutkaisiin ja säännöllisiin pintoihin ei toimi. Tästäkin löytyy opastus netistä. Kokeilkaa ja kommentoikaa.

 

Muuta kasvojen ilme

Tähän on tehty oma säätöfiltteri Face-Aware Liquify (sulata > kasvojenmuokkaus). Tämä työkalu on varmaan tarkoitettu hupiselfie-ilmeen korjailuun, minä en lähtisi muokkaamaan toisten ilmeitä kuin pyydettäessä.

Testasin ohjelmaa ottamaani golfselfieseen. Tehtävä on helppo, mutta lopputulos on kyseenalainen. Muuta kuva ensin Smart Object (älykkäiden suotimien muutos) sitten suurentelet silmiä, levennät hymyä suurennat leukaa jne… Täältä löytyy ohje.

Näyttökuva 2016-08-27 kello 8.15.04

Tätä naamaa ei voi kuin parantaa, vaikka ei tuota lopputuloskaan voi kehua.

Säätötasot ja actions

Nämä ovat olleet ohjelmassa jo pitkään, mutta ei kannata unohtaa niiden käyttöä. Värimaailmaa ja erilaisia tehosteita voi hallita helposti ja netistä voi hakea valmiita actioneja. Käy katsomassa tämä YouTube video, niin pääset kärryille, mitä kaikkea on tehtävissä.