Apple Watch 4 kokemuksia

Nämä neljä ranneketta ovat parhaat kädessä ja käytössä.

Nyt on reilun neljän kuukauden kokemus kellosta. Alkuun tuli tilailtua ja kokeiltua erilaisia rannekkeita. Niitä saa Aliexpressistä 1-15 euron hintaan, joten tuli tilattua vähän liikaakin Nämä kymmenen ranneketta sain yhden Applen halvimman rannekkeen (49€) hinnalla. Käytännössä nuo yllä olevat neljä ranneketta ovat parhaat kädessä. Milano ketju yllätti mukavuudella. Mieluiten pidän tuota vasemmanpuolista harmaata ranneketta. Se ei paina, eikä hikoa ja on helppo kiinnittää. Niken urheiluranneke, joka tuli kellon mukana, on hyvä urheillessa, mutta hikoaa hieman.

Naarmusuoja

Tilasin pari suojaa naarmuja vastaan. Halvat, euron kappale. Asennus on helppo näin pieneen kohteeseen. Ensin luulin, että ei tästä tule mitään, kun reunat eivät tartu, joten repäsin kalvon irti ja heitin roskiin. Se siitä. Mutta myöhemmin huomasin, että kelloonhan oli jäänyt ihan huomaamaton kalvo. Se roskiin heittämäni oli vain asennusta varten. Hankin myös järeämmän muovikuoren, jota aion käyttää kesän vaelluksilla.

Ohut kalvo kellon lasin päällä suojaa naarmuilta, mutta sitä ei juuri huomaa käytössä.
Nämä suojat sai eurolla paketti. Ja vasemman puoleisia settejä tuli kahden kappaleen paketti.

 

Lataus joka toinen päivä, mutta GPS valehtelee

Kello on pysynyt kädessä koko ajan, mitä nyt ladannut välillä. Virtaa kello pyytää parin vuorokauden välein. Eniten käyttöä on ollut urheilukellona sykettä ja matkaa mittaamassa. Matkan mittaus vähän valehtelee, ehkä noin 5% vähemmän totuudesta. Johtuu kai siitä, että ottaa yhteyttä satelliitteihin harvakseltaan ja vetää sitten mutkia suoriksi. Tää on valistunut arvaus, kun katselin kellon vetämää viivaa kartassa.

Tarkka syke

Sykkeen mittaus on yllättävän tarkka. Vertailun otin sykevyöllä, eikä eroa juuri tullut. Sykevyönkin ostin Kiinasta vain 16,90 ja toimii, niin kuin pitää.

Avaa tietokoneen lukituksen ja vastaa puheluun

Muita kellon ominaisuuksia tulee käytetyksi aika vähän. Kalenteria, ajastinta ja säätä tulee katsottua kellosta, muita vähemmän. Pari ominaisuutta kotona on hyviä. Puhelimeen voi vastata kellolla, kun puhelin tahtoo olla, missä sattuu. Ja toinen ehkä vielä kätevämpi ominaisuus, kello avaa tietokoneen lukituksen, eikä salasanaa tarvitse naputella.

Erilaisia ohjelmia ja näyttöjä kelloon saa rajattomasti, mutta tarpeellisia on vähän. Eniten käytettyjä on urheilu, ajastin, kalenteri ja sää. Kellolla voi kaukolaukaista puhelimen kameran ja etsinkuvakin näkyy. Ei ole tullut käytettyä, mutta tätä pitää kokeilla.

Ei kammiovärinää

Nyt tuli kelloon vielä EKG:n mittaus. Lähetin mittaustuloksen tutulle lääkärille. Piti testiä ihan hyvälaatuisena ja innostui itsekin hankkimaan kelloa.

Kesällä punnitaan loput ominaisuudet

Nyt odotellaan kesää ja sitten testataan, miten toimii golfissa. Siihen pitäs ostaa hyvä ohjelma, mistä löytyy kaikki Suomen kentät.