Akvarelliharrastus jatkuu

Tämä juttu on vielä keskeneräinen, täydennän kuvilla ja täsmennyksillä helmikuussa.

Joulukuun tein joulukortteja ja -kalenteria. Usein miten Pinterestin mallista. Ei kai kovin taiteellista tai fiksua, mutta siten pääsi helposti hyvään lopputulokseen.

Joulunajan olin flunssassa, eikä tullut tehtyä juuri mitään. Vuoden alussa tartuin taas uudella innolla. Hain kirjastosta pari kirjaa. Toinen oli japanilaisen arkkitehtiopiskelijan katumaalauskirja. Oli kierrellytpohjoismaita ja maalannut katunäkymiä.

Innostuin aiheesta ja kaivoin kuva-arkistosta sopivia näkymiä Iisalmesta. Tein muutaman työn, mutten ollut kovin tyytyväinen.

Sitten harjoittelin kukkia ja lintuja. Nämä ovat pieniä kohteita, joten melko nopeasti pääsee siedettävään lopputulokseen.

Tammikuun 13. alkoi Timo Tolosen vetämä kansalaisopiston taidepiiri. Vein sinne jo valmiiksi luonnostellun Iisalmi näkymän. Tein se poikkeuksellisesti isolle A2 paperille, jonka löysin yllättäen varastosta. Päällä oli markkahintainen hintalappu, joten oli ainakin kaksikymmentä vuotta vanha.

Kurssilla oli meitä eläkeläisiä kymmenkunta. Minä taisin olla ainoa vesivärittäjä. Oli leppoisa tunnelma ja jokainen keskittyi omaan työhönsä. Timo kierteli antamassa vinkkejä. Muistelimme yläsavolaista väriopinopettajaa, jonka kurssilla olin ollut 80-luvulla. Martti Huttunen, muisti Timo.

Sain työni valmiiksi, mutten ollut ollenkaan tyytyväinen. Jotenkin sekava ja hajanainen.

Sitten päätin tehdä muotokuvia. Mulla on paljon valokuvia, joissa olen harjoitellut muitokuvausta. Tein kolme työtä seuraavalle tunnille näytettäväksi. Luonnostelin pari kuvaa valmiiksi, jotka sitten maalaan tunnilla.

Timon ohjauksessa pääsinkin parempaan lopputulokseen. Rohkeampaa värien käyttöä ja tummempia varjoja. Tärkein vinkki varjoihin sinistä ei mustaa.


Nyt aloinkin saada ilmettä kuviin ja kiitosta muilta kurssilaisilta.

Tästä innostuneena tein kotona muotokuvan omasta kuvasta. Tein vielä toisen ja kolmannen. Testasin omalla FB-sivulla, miten niihin suhtaudutaan. Sain 40-50 peukutusta, joka on minulla erittäin hyvä tulos. Kommenteissakin oli kiitosta. Oikeastaan nämä kommentit kertoo, mitä jutusta pidetään. Peukun voi antaa helposti kaverille, ihan kiva. Mutta kirjoittamaan vaivaudutaan tosi tyykkämisestä.

Olin aiemmin liittynyt taidemaalaus ryhmään, mutta en uskaltanut laittaa sinne mitään, koska siellä oli niin hienoja töitä. Päätin nyt kokeilla.

Nyt osui, eka tunnilta jo 50 peukkua ja parikymmentä kommenttia. Päivän päätteeksi 300 peukkua ja loistavia kommentteja. Tuli ihan asiallisia neuvojakin, joita olin pyytänyt.

Tein tästä innostuneena heti uuden työn, joka mielestäni ei ollut kovin hyvä. Mutta sekin menestyi taidemaalaus ryhmässä.

Nyt tätä kirjoitettaessa eka muotokuva on ollut seinällä pari vuorokautta, niin peukkuja on tullut 464, kommentteja 59 ja jakoja kaksi.

Tämä antaa kauheasti virtaa ja innostusta tekemiselle. Tämän viikon olen Helsingissä museokorttikierroksella, joten pikku keskeytys maalaamiseen. Myös tämä juttu jää kesken, täydennän parin viikon sisään.