9. Pe 15.6. Red Rock Canyon, Casino Excalibur

Aamiaisella harjoiteltiin vohvelin paistamista. Onnistui vaivoin, päälle jotain siirappia, hyvää se oli, mutta jääköön kokeiluun. Lähdettiin vasta 11 aikaan liikkeelle, kun luultiin, että tänään on pelkkä 2 tunnin ajo ja sitten leppoisaa laiskottelua.

Barslowin jälkeen maisemat muuttuivat vuoristoisemmiksi tie vain kaksi kaistaiseksi. Vauhti pysyi saman tai oikemmin kiihtyi, kaikki ajoivat ylinopeutta >70 m/h. Suurin osa pujotteli ja yritti päästä vielä nopeampaan.

Yksi pysähdys välillä, jossain intiaanipaikassa. Siellä oli hauska pisulaari, jossa teksti, että ”älä ujostele, 2-3 mahtuu vesiputoukseen”. Jos olet yli kuuskymppinen, niin tiedät mitä varoa… Testattiin vierekkäin, toimi minulla huonommin. Paikalliset jerkut olivat hyvin esillä, maisteltiin eri makuja, mutta ei ostettu, kalliita n. 80/kg.

Koska lähestyimme Vegasia vauhdilla, eikä huonetta saa ennen kolmea, niin käydään Red Rock Canyonissa, jonka Tripadvisor rankkasi ykköseksi. Sitä ennen päivittelimme Vegasin sisääntuloa, kylttejä, teitä, autojen määrää. Vastaan tuli parikymmentä Delorean Back to the Future autoa, olisko ollut joku kokoontumisajo tai vastaava.

Kurvasimme vielä yhdelle ostarille, jossa oli Apple Store ja vessa. iWatchit oli hyvin esillä, tutkailimme niitä ja totesimme, ei tarvita, vaikka käteviltä ne näyttävät. Saa nähdä miten tässä käy…

Punakivikanjoni oli 20 mailin päässä Vegasista. Visitor center ja 13 mailin näköalareitti, myös pikkuvaellukseen mahdollisuus. Paikka oli huikea. Center oli tehty visuaalisesti tosi upeeksi. Epätodellisen näköinen maisemaikkuna, mikroskooppi, jossa pystyi katsomaan 190 miljoonaa vuotta vanhaa perhosen siipeä. Elävä lisko pikku terraariossa. Otin kuvia tauluista ja selvitän asiat myöhemmin, muuten olisi mennyt koko loppupäivä.

Näköalareitti oli parasta. 19 pistettä, jossa pystyi pysähtymään ja kuvaamaan, samaan tapaan kuin 17 miles drivellä. Yhdellä pisteellä oli picnic paikkakin, joten eväät kannatta ottaa mukaan, jos ei ole liian kuuma. Nyt oli mukava 20 asteen paiste, joka on kylmää täällä, yleensä 30. Jos käyt Vegasissa, älä missaa tätä.

Ajo hotellille, välillä piti pysähtyä vessaan, kauppaan ja pikaruokalaan. Kaupan löytäminen on vähän vaikeaa, jos ei ole nettiyhteyttä. Kaupat eivät ole suomalaiseen tapaan tien laidalla, vaan aina jotain ostareita vähän kauempana. Löytyi googlella, kun karttaa seurasi livenä ja katsoi, mitä kauppoja näkyy matkan varrella.

Ajo hotellille vähän jännitti, koska 4000 huoneen hotellin systeemit täytyy olla, niin tosiaankin toimiva, eikä mitään syytä jännitykselle. Auto parkkiin, hyvät opasteet. Missä sisäänkäynti, tuonne menee muita, sinne. Missä sisäänkäynti, tällähän on vain henkilökunnalle ovi. Securite musta mies ohjasi oikealle ovelle.

Mitä hittoa, heti alkoi hirveä pelihelvetti, jota riittii mihin silmä kantoi. Mihin nyt, registeration, sitä kylttiä kai pitää seurata. Löytyihän se, rekisteröinti, avaimet ja nippu alennuslippuja kouraa kohti Tower ykköstä ja kuudetta kerrosta.

Huone oli iso kahdella queen pedillä, ei mikään erikoinen, mutta siisti ja hyvin tyylinsä edustaja. Sitten ilta jatkui pelisalien ihmettelyllä ja sukulaisten kanssa seurustelulla. Oli monenlaista konetta ja pöytää orkesteria, toto nurkkaa, jossa seurattiin ja veikkattiin raveja ja laukkoja ympäri maailmaa. Ravintoloita joka lähtöön.

Jos haluaa kännätä, niin pelikoneen ääreen pienen panoksen peliin, tarjoilijalle heti alkuun tippiä kymppi, niin kantaa ilmaiseksi viinaa koko illan, niin kauan kuin pelaa. En ole kokeillut, mutta tämä on asiantuntijan vinkki. Me ei ryypätty, lähdettiin nukkumaan puolilta öin, taas venyi päivä pitkäksi.

_PK_8584
Red Rock Canyon oli matkan iloisia yllätyksiä. Hieno maisemareitti suurkaupungin vieressä.