19. Ma 25.5. San Francisco, Golden Gate

Silta on matkailu nähtävyys, sitä käyttävät pääasiassa turistit. Sitä on vaikea kuvata turistipaikoilta. Etelästäin tultaessa kannattaa ajaa sillan pohjoispäähän ja kääntyä oikealla puolella olevaan parkkipaikkaa, joka on usein täynnä autoja. Siinä pystyy ajamaan ympyrää ja parkkipaikka löytyy sitkeällä yrityksellä.

Tästä suunnasta saa vain normaaleja turisti kuvia, ellei ole hyvä mielikuvitus tai erikoisolosuhteet. Otin muutaman kuvan, mutten ollut kovinkaan tyytyväinen.

Toinen parempi paikka on Baker Beach, joka on sillan eteläpäässä vasemmalla tai paremmin itäpuolella. Sieltä löytyy helpommin parkkipaikka ja paremmat kuvakulmat. Sainkin mielestäni muutaman ihan kelpo kuvan. Rannalla voi pitää piknikin ja katsella leijan lennättäjiä, kalastajia, pelaavia lapsia, koiran ulkoiluttajia, muita piknikiläisiä tai siirtyä nakurannan puolelle…

Muitakin kuvauspaikkoja sillalle on mutta niissä emme ehtineet käydä. Sillan pohjoispään vasemmalla puolella on mäki ja ranta, joista löytyy myös kuvauspaikkoja, kannattaa kokeilla, jos on aikaa.

Vaikka ollaan Kaliforniassa, niin kesälläkin on syytä varautua kylmään tuuleen. Yleensä turistit lähtevät kaupungille teepaidassa, mutta pian heillä on paikan päältä ostettu San Francisco huppari. Mereltä tuulee kylmästi. Vähän etelämpänä Cupertinossa tai Sunnyvalessa paistaa samaan aikaan aurinko ja on 10 astetta lämpimämpi. Niin oli tänäänkin.

Sillasta vähän etelään on Golden Gate puisto. Puistoon on helppo tutustua autolla, mutta suosituimmissa paikoissa on parkkipaikka tiukassa, kuten Japanilainen puisto.

Kävimme vielä katsomassa hippiaatteen syntymäkulman, Mission Districtin. Se oli vähän epämääräisempi paikka, mutta sama nätti talotyyli oli sielläkin. Kuvasimme pikaisesti nousevia katuja.

Lopuksi kävimme kuvaamassa viktoriaanisia taloja ja niiden takana näkyviä pilvenpiirtäjiä. Tavanomaisia turistikuvia.

Tämä pikainen visiitti kirkasti vähän kaupunkikuvaa, huomenna Alcatraz ja keskusta.

_PK_0764
Pyysin tätä kaveria hyppäämään muutaman kerran, ennen kuin sain onnistuneen otoksen.