18. Su 24.5. Livermore, shoppailua 

Jenkeissä on parikertaa vuodessa koko maan kattava alennuspäivä. Syksyllä kiitospäivän jälkeinen perjantai on Black Friday ja keväällä toukokuun viimeisenä maanantaina vietetään Memorial Day, joka on kaikissa sodissa kuolleiden veteraanien muistopäivä.

Koska paikalliset veteraanit olivat taistelleet meille halvat hinnat, niin käytimme sen hyväksi. Suuntasimme kohti Livermoren outlettiä. Sunnuntain aamuliikenne oli vilkas ja kaikki viisi väylää nielivät autoja kitaansa. Kun täällä oli jo pari viikkoa kurvaillut, niin tuntui aivan luontevalta olla joukossa ja etsiä oikeita exittejä. Niiden kanssa saa olla tarkkana, ettei ajaudu väärälle. Nopeasti sen virheen korjaa navikaattorin avulla, mutta aina se harmittaa.

Outletissä oli taas käsittämätön autoruuhka, eikä paikkaa mistään. Kymmenet autot metsästivät. Tulimme sattumalta Valet-pysäköintiin, ja olimme viimeinen auto, joka sopi alueelle. Vaihdoimme avaimet kuittiin ja auto vietiin parkkiin. Saisimme auton tai avaimet 4 tunnin päästä kahdeksalla taalalla. Helpotti valtavasti.

Shoppaaminen on sitä samaa, kierretään liikkeitä ja hämmästellään hintoja. Olen tottunut siihen, että kaikki asiakaspalvelijat aloittavat kysymällä vointia. Hyvinhän tässä voidaan, mutta miten sinä olet siitä kiinnostunut? Ei Suomessa kiinnosta vieraiden vointi, eikä aina omakaan. Kummallisia.

Outletistä selvittiin parilla satasella ja hyvin perustelulla tuhlauksella.  Säästettiin enemmän kuin maksettiin. Kauppa kannattaa.

Sunnyvaleen ja huomenna Friscoon.

IMG_0174
Burberryyn oli kymmenien metrien jono. Oli kai jotain tosi edullista.