Museokorttivuosi täynnä

Nyt on oltu kortilla täysi vuosi. 32 museokäyntiä, säästöä silmittömästi, joitakin huteja. Tällä viimeisellä kerralla kahdeksan kohdetta. Edellisestä kierroksesta on reilu puolivuotta, joten joissakin paikoissa oli samoja näyttelyitä. https://www.museot.fi/museokortti/ Tein myö muutama akvarellin matkalla https://vanhatpuutalot.fi/matkahutasut/

Kävely Puu-Vallilassa kameran kanssa oli päivän parasta antia

Kirjaan tähän mitä minulle jäi mieleen spontaanisesti museoista.

Jos jotain hyvää pitää Amos Rexin nykynäyttelystä sanoa, niin katsomo.

Eka päivänä Amos Rex, ei mitään. Kävely Puu-Vallilassa, sain paljon hyviä akvarellikohteita, ilmainen, ei kortilla.

Amos Rexissä parasta on tila, ainakin tällä kertaa.

Toinen päivä, laivalla Tallinnaan. Laiva aivan tyhjä, tuhannen hengen laivassa ehkä viisikymmentä ihmistä. Turvallista. Telliskiven Fotografikassa Bryan Adamsin näyttely yllätti. Tämä laulajatähti on myös valokuvaajana huippu. Luulin, että on näpsännyt kuvia kolleegoista. Mutta olikin kuvannut studiossa ja tällännyt kuvattavat erilaisiin kulisseihin. Paluumatkalla bufeepäivällisellä vain kymmenisen henkeä.

Adams yllätti, kuuluisuuksia, kodittomia, kuninkaallisia, sotilaita ja upeasti kuvattuna.

Paluumatkalla Helsiki mereltä näkyi komeana.

Kolmas päivä. Kämpissä uusi valokuvataiteen museon K1 näyttely. Douglas Kirklandin kuvat Marilyn Monreosta ja Coco Chanelista 60-luvulta jäivät mieleen historiallisuuden vuoksi. 

K1:ssä oli studio yleisölle Kirklandin tyyliin.

Ateneumin näyttelyistä ei muistu mieleen mitään. Katottiin vain vaihtuvat. Ai niin, Wrightin veljesten lintukuvista tekee Makia vaateprinttejä ja muitakin härpäkkeitä. HAMmissa Vilho Lampi oli mielenkiintoinen tuttavuus.

Vilho Lampi, nuorena kuollut kultakauden taiteilija.
Taidetta Makiasti.

Tekniikan museo, tietokoneet ja puhelimet olivat mielenkiintoisimmat kohteet. Yllättävän huono ja vanhanaikainen näinkin hyvästä aiheesta.

Suomen ensimmäinen, siis tietokone. Miljoona kertaa hitaampi ja suurempi kuin nykyinen puhelin, valistunut alakanttiiin arvio.

Neljäntenä päivänä Espoon Emmassa oli mieleenpainuvin esitys videona. IC-98 (Patrik Söderlund & Visa Suonpää) mediainstallaatio. Laaja mustavalkoinen kuva vangitsi katseen ja mielen neljäksitoista minuutiksi. 

Videostakin saa kiinnostavan taide-esityksen, kun sen osaa.

Villa Gyllenberg Kuusisaaressa oli myös hyvä kohde. Vanhoja mestareita, Schjerfbegiä, Simberiä, Edefeltiä, Callen-Kallelaa.

Pankkiiri Ane Gyllenberg oli mieltynyt Schjerfbegin töihin, joita hankki aikanaan 40 kpl.

Valokuvataiteen museo, ei mitään tänään minulle. 

Valokuvataiteilija Sanna Kanniston lintukuvat olivat hyvin kuvattu ja käsitelty. Kai tääkin on taidetta.

Nyt on vuosi koluttu museoita. Pikku tauko ja ensi vuonna jatketaan.

Päivän päätteeksi olut Senaatintorilla, kulttuuria tämäkin.