17. La 23.5. Kohti Sunnyvalea

Aamulla arvoimme, mikä olisi mielenkiintoisin reitti. Päädyimme reitille Los Bonos, Gilroy, Santa Cruz, Pescaderon majakka ja Sunnyvale.

Grasslands Wildlife puisto oli mitätön tieltä nähtynä, oli kai lintupaikka, ei tullut selvitettyä paremmin, emmekä löytäneet paikalta mitään opasteita.

Los Bonoksen ja Gilroy välillä maisema muuttui mukavan kumpuilevaksi ja vaalean ruskeaksi kuivaksi ruohoksi. Pysähdyimme ison tekoaltaan viereen piknikille.

Gilroyssa oli valtavan kokoinen Gilroy Premium Outlets. Parkkipaikka oli taas tiukassa, varttitunti piti pyöriä, ennen kuin tärppäs. Riehaanuimme hieman shoppailemaan kun oli niin halpaa ja lisäalennukset veteraanien muistopäivän vuoksi. Vaatemerkkien ja muiden brändien liikkeitä löytyi yli sata, suurin osa mulle tuntemattomia. Esimerkiksi Quicksilverin Everyday shortsit maksoi 49,99 taalaa ja ko. päivänä niitä sai kahdet. Suomalaisessa verkkokaupassa samat housut maksavat 64,90. Joten säästöä tuli reilusti, vaikka meni rahaakin rutkasti, iso säästäminen on kallista.

Santa Cruzissa ovat luonnonhistoriallinen museo Santa Cruz Museum of Natural History ja surffauksen historiaa esittelevä Santa Cruz Surfing Museum. Valitettavasti ei keretty niissä käymään. Pyörähdimme pikaisesti keskustan rannan laiturilla muutaman kuvan ottamassa ja sitten Califoria Drive Onelle.

Rantatie on mukava ajettava. Kapea, mutta liikennettäkin vähän iltaisin. Aurinko oli jo alhaalla, mutta ei näkyvissä. Pilvet peittivät merenrannan. Pysähdyimme vielä kerran kuvaamaan kohteena Pescaderon majakka. Lopuksi käännyimme mutkaiselle 84 tielle, joka ylitti vuoriston. Oli kaunis tie ajettavaksi tien ylle kaartuvat puut siivilöivät auringon valoa, joka oli ilmestynyt näkyviin.

Nyt isommat reitit on ajettu, loppuajan tutustumme San Franciscoon ja sen ympäristöön. Muut matkan kuvat.

_PK_0507
Sisämaa Californiassa on välillä karuakin.