Naisministerit akvarelleina

Korona-ajankuluna innnostuin tekemään akvarellimuotokuvia Suomen naisministereistä. Tein jo presidentit, niin nyt olisi ajankohtaisempi aihe. Muotokuvat mulla syntyy melko nopeasti tunnin parin työllä. Tietysti nopeus näkyy myös jäljessä, mutta en osaa tehdä pitkään ja hartaasti.

Muotokuvat jaoin omalla sivulla, Taidemaalaus, Akvarellimaalaus ja Anonyymit akvarellistit. Kokosin tähän kaikki kommentit ministereittäin. Näitä on mielenkiintoista lukea, ei ehkä muiden, mutta tähän ne vaan nyt tulevat.

Järjestin muotokuvat paremmuusjärjestykseen tykkäysten perusteella. On kiitettävä näitä sivustoja hyvästä käyttäytymisestä. Suurin osa kommenteista koski muotokuvan toteutusta, niin kuin oli tarkoitettu ja jota odotin. Vain minun oman sivuni kautta tuli muutamia poliittisia ja henkilöön meneviä kannanottoja, mutta ei mitään törkeää.

Lopussa on vielä video aiheesta. Tiedot on tarkistettu valtioneuvoston sivulta.

 
 
 
 

Sanna Marin

Pääministeri, SDP

Tykkäykset 187, kommenttit 39


Pääministeri SannaPäämisterinne👍Sanna Marin, pääministerimmeKatsoo Orpoa. Sitten Halla-Ahoa 👏😀ei kato, kun Kiurua.Sanna Marin selkeästi ✨Upea!Sanna Marin😀Sanna Marin selväästiSilmien asento on sula se minkä OSAATMitä ajattelee Sannamari?Hyvä.Helppo tunnistaa. Itse pääministeri Marin.👏Heti tuon tunnistaa, vaikka ihon väri on omaperäinen. hauska.Sanna siinä on, naama vähemmästäkin menee läiskille 😁🤔 Marin 👏 Meikit vähän korjauksen tarpeessa, mutta ilme on hyvin ikuistettu Sanna Marin, ilman meikkiä, ripsiä ja kulmakarvoja, poskia ehostamatta. Luultavimmin tv’n maskeeraajat asialla, kun esiintyy. Luonnollisuus kauniimpaa… Älykkyys kyllä näkyy tunnistaa hyvin.👍ei huono.🌹 Määrätietoinen ja vastuullinen muttei ylimielinen. Jotain tärkeää olet tavoittanut. Kyllä hyvin tunnistaa..juuri tuo määrätietoinen ilme 👏 Marin❤ Pääministerimme Silmät on hyvät, muuten liian jykevä Pääministeri. Ilmiselvästi Sanna Marin Katseen ylimielisyys ei viittaa pääministeriin. Vai olenko tulkinnut väärin? kuvittelen katseen kertovan suhteesta perhe- ja peruspalveluministeriin. Valistunut arvaus. Taltioin ilmeen kuvasta omasta mielestä oikein. Niin, kuva on sekunnin murto-osan tuotos. Vaikea tietää, mitä ihmisen mielessä liikkuu. Toki kuva kertoo myös kuvaajasta. Sanna on tässä Sannan näköinen, mutta ilme voisi olla toisenlainen, jotta olisi enemmän tätä persoonaa kuvaava. Kokeilepa joskus jostain muusta kuvasta! Marsiin se siinä on👍 Sanna Marin Mä en näe häntä näin mutta se tarkoita ettet sinä voi nähdä. Kyllä on tyypillinen katse🤗 Ei oo keriinny meikkaamahan. Sanmarin Piäministeri Sanna. Aika tiukka ilme. Aavistus valoisuutta näinä aikoina kaipaisin. Nuori nainen joka on pääministerinä. Hyvä..tosin veljeni tytön näköinen.

Lii Andersson

Opetusministeri, Vasemmistoliitto

Tykkäykset 186, kommentit 36


‪Li Anderson‬ Joo, samoin, oikein hyvä maalaus. Näköisensä.‬ ‪Li…‬ Liii🤩 ‪Lihän se siinä😊‬ Upea Li ja hyvä toteutus!‬ ‪Li.‬ No helppo tämäkin on tunnistaa!‬ ‪Tosi hyvä‬ Ihan on näköinen (Y)‬ ❤️‬ ‪Li‬ ‪Li Andersson‬‪tunnistettava on😊👍‬‪Kyllä tunnistaa 👏‬‪Tunnistan.‬‪Hän on nuorempi.‬‪Andersson.‬‪Li 👏👏‬‪Turun tytykkä Li❤️‬‪Näköinen on!‬ Li hän se siinä, selvästi.‬‪Li Anderson‬‪Juu olis tunnistanut ilman vihjettäkin 👏👏👏‬‪Li Andersson selvästikin, mutta sanoisin että vanhentuneena🤔 Korona stressanut niin paljon ehkä. Mut kivasti tehty ja hieno sarja!‬‪kiitos, Listä olisi löytynyt tosi hyviä ja kauniita kuvia, mutta niissä ei ole mitään maalaamista.‬‪Li, ehdoton suosikkini. Viisas, osaava, kokemusta on. Ja kauniskin. Luonnonkaunis.‬‪Li, älykäs, ja sanavalmis, myös rohkea.‬‪Opetusministerimme. Mitä värejä käytät ihoissa!‬‪Napolin keltaista, preussin sinistä, vaalea punaista ja harmaata‬‪mitä merkkiä? napolin keltaissa kun eivät ole aitoja suuria eroja. vaalea punainen mietin nyt mikähän tietty ja onkohan harmaa Paynen harmaa.‬‪Näköinen on!‬ Li Andersson‬‪Sarvet puuttuu😡‬‪Ärsyttävä akka.‬‪ Kuvataiteilija Jan-Erik Anderssonin tytär.‬‪Det är Li de !‬

Krista Kiuru 

Perhe- ja peruspalveluministeri, SDP

Tykkäykset 177, kommentit 21

Kuu kiurusta kesään Kovin on näköinen. Onnistuit 🤔 Hyvin olet tavoittanut hänelle tyypillisen ilmeen 😄 Heti tunnistaa👏 👏Hyvä ⭐ Jos Porist oot, niin…. Krista Kiuru. Kyllä nämä asiat vie suupielet alaspäin. Kuu ”Kiurusta”kesään🤣🤣❤️❤️ Hyvä ilme Olet onnistunut kaikissa Tosi hyvä! Tää on hyvä! Sinä kyllä löydät aina juuri ne piirteet mallista, jotka antavat tunnettavuuden välittömästi. Tuo on kyllä lahja! Kiuru on aina vähän väsyneen oloinen, ei tietysti ihmekkään näinä aikoina. Krista Kiuru 🤔 Ilme mitä mainioin ! Tässä on luonnetta. Yleensä Kiurin tukka on kampaamaton ja hamppumainen. Mitä muotia lienee.

Tytti Tuppurainen

Eurooppa- ja omistajaohjausministeri, SDP

Tykkääykset 134, kommenttit 31

– Tatti – Tytti. – Oulun lahja Suomen valtiovallalle – Hyvänä pyssyy jäläki Penan akvarelleissa 😍 Taitava olet 🙂 Kyllä nämä on niin näköisiä ja kuitenkin keveitä että ihastuttaa! Kotikaupunki Oulu tällä ministerillä. Näistä näyttely + ne presidenttien kuvat 😊 no on taitavasti tehty, näyttelyyn vaan…👍 Tätä en ny tunnista, jeesatkaa.. Tyttihän siinä selvästi(Tuppurainen) Hieno Taitavasti oot saanu karaktäärin esiin, taitoa nähdä kuvatodellisuutta syvemmälle. 😎👍 Hyvin onnistut tuomaan näköisyyden esille🙂 Hyvä luonnekuva❗ Kyllä vähällä värillä saa hyvän,kun kaikki on kohdallaan. Taidokas Toihan on mun perhelekurin (italialainen😂)muotokuva 😁 Heti tunnistin Tytin, olet taitava! hyvä ilme, hyvä, hyvä Tuppuraiskahan se siinä🤣 Tytti Tuppurainen ilmi selvästi 👍😺

Tuula Haatainen 

Työöministeri, SDP

Tykkäykset 134, kommentit 20


Mikä ” vanha naama ” ? Onpa näköinen ja luonteikas😊 Kaima Tuula siinä , meillä on myös samanlaiset rillit näköjää 😀 Hienosti sinä maalaat muotokuvaa (Y) Tupu, kiitos! Tuula Haatainen, ei vanha❗❗ Kyllä on taas näkönen🤩 Taitava olet😲. On kyllä tunnistettavissa. 👏 Hieno … siis hyvä … näköinen 👏💖 Taitava on, mutta tässä ikää aika paljon enemmän kuin on . Haatainen. Tässä on rosoisuutta kyllä tunnistaa. 🍂
 Tuula Haatainen. Niin kauniisti kuvattu meidän ministeri. Toivon hänelle jaksamista! Haatainen, on alkanut hänkin nyt ’selkokieliseksi’ Marinin myötä ! Pentti, suosittelisin että kävisit katsomassa jollain kosmetiikkasivulla katselemassa meikkivoiteiden sävyjä eri tyyppisille ja sävyisille ihoille sekä niihin sopivia varjostussävyjä. en taida haluta sen tyylistä tehdä. Tykkään rosoisesta ja vaikka väärän värisestä.
 joskus on opetettu, että tekniikkaa opiskellaan, jotta sen avulla voisi vapaammin ilmaista omia näkemyksiään ja tykkäämisiään. Sillä tavalla jokainen on vapaa tavoittelemaan omia mielikuviaan kuvien tekemisessään. Tuula🌿 Se joka ei ottanut vastuuta naamareista.

Anna-Kaisa Pekonen

Sosiaali- ja terveysministeri, Vasemmistoliitto

Tykkäykset 133, kommenttit 26Pekonen nuorena. Tää kyllä pitäs olla aika tuore kuva silmälaseista päätellen. Aikaisemmin vanhennin, nyt nuorenna. Kohde tykkää! ; )Hyvä kuva. En muuten katsonut kuvaan liittyvää kommentointiasi ennen omaa kommenttiani. Anna-Kaisa niin näköinen 👍 Pekonen. Yksi upeista naisministereistämme 😊 Pekoska Pekoska siinä 😁 Hyvä! 👏 👏😃 👍 Voisi olla myös Kontio & Parmas sarjan lääkäri. tosin syystä että aika varmasti matkii sitä politikkoa ulkoiselta tyyliltään jota tämä esittää. Ykkös potaskanpuhuja suojavarusteiden riittävyydestä 🤣🤣 Aku Hirviniemen sisko😊 pekonen Hieno , hyvin tunnistaa ! Kaipaa hiukan lisää ikää. hän lienee lähellä 40. Olet tosi taitava ja saat näihin hyvin ilmettä. Pekosen kyllä tunnistaa 🙂 Hyvä tyyli jatkuu.👍🍀 Joo Pekonen Mä en tykkää YHTÄÄN niistä sinisistä/mustista/harmaista varjostuksissa. Osa näyttää nokipojilta, tai muuten vaan naamat likaisilta. Tämä parempi! 👍 A-K Pekonen? Näkönen on ! On hieno. Näyttää niin helpolta kun joku joka osaa maalata.


Maria Ohisalo

Sisäministeri, Vihreät

Tykkäykset 124, kommentit 35

Ohisalo Ohisalo Niin ohisalohan on nuori vaaleahiuksinen poliitikko, mutta en olisi tunnistanut juuri kasvojen muodoista päätellen, mut jotain samaa on. Kiitos tiedosta ja anteeksi että olen näin suora kommentoinnissani. Yritän muuttaa tapani.
Heti tunnistin. Bueno Olen tunnistanut jokaisen maalauksesi 👍 Hyvin olet saanut mukaan jotain oleellista ja tunnistettavaa 🤗 Mun mielestä parempi niin, kuin että olisi valokuvantarkka 🤗👍👏👏 harvinaisen samaa mieltä. Kiitos! Aivan, niinhän se pitää olla taiteessa olla, useimmiten. On taas niin näkönen🙂 Ohisalo👏😊 Suun seutu näyttää parhaiten Ohisalolta. Muotokuvissa nuoret lapset ja naisetkin ovat vaikeimpia.. vanhempi mies on helpoin maalata😁, varsinkin jos hakee vielä jyrkkää valo-varjo vaihtelua mallissa Muokkaa tätä tai poista tämä
Nyt en tiedä kuka on mun taiteillija kaveri, koska olen juonut liikaa viiniä, maalareiden lempijuomaa? Kiva tuo on, mutta saanen hiukan sanoa myös, ehkä silmäkulmat turhan siniset. Hän on niin vaalea, että varmaan vaikea saada esiin sitä oikeaa sävyä. Hutisalo❤️❤️❤️ Kyllä tunnistaa.. Maria Ohinsalo on kyllä kaunein näistä uusista , nuorista Eduskunnan naisista. Jotenkin vaan jätetty Marinin varjoon ?! Upea ja vihreä ! Sama lasten kanssa, pitäisi saada kolmiulotteisuutta ilman syviä varjoja ja ”ilmejuovia”ja ihon raikkaus;opetellaan😊 Ohisalo obviously Blondit ovat varmaan hankalia! Hienoja ovat nämä Sinun työsi Ohisaloa muistuttaa. Ohisalo

Sirpa Paatero

Kuntaministeri, SDP 

Tykkäykset 119, kommentit 21

Sirpahan se siinä… Hyvin tunnistaa 👍 Sirpa Paatero. Hyvin tunnistaa 😊 On upeita töitäsi. Ihan näköinen on.🤗 Hieno työ taas 🙂 Saat näistä tosi näköisiä. Hyviä on. Nimim. ”Kokemusta on” Taas onnistunu teos🤩 Tuntee Hiukset vielä enemmän peikon näköiseksi, niin 10/10 😀 Krista Kiuru,,,,,, ? Osaat kyllä löytää olennaisen persoonallisuudesta👍 👏 On nää niin näköisiä! Meidän Kotkan tytttöhän se siinä. On hyvin näköinen❤❤ Kun muuten olet niin taitava, keskity huuliin! Meidän kaupungin Sirpa! Nuo ilmeet, osaat vangita ihmisen olemuksen hyvin!👍 Paatero 😊 Paatero !!!

Anna-Maja Henriksson

Oikeusministeri, Ruotsalainen kansanpuolue

Tykkäykset 97 kommentit 17

Tunnistan kyllä 🌞Olennainen löytyy hienosti! Henrikssonhan se siinä… Anna-Maja Henriksson Akvarellitekniikoita on monenlaisia. Niinkuin käsialojakin. 👍 Sinulla on hieno taito maalata niin, että joka kerta tunnistaa kuvassa olevan henkilön.Anna Maijahan se tässä. Hieno Tässä on kaikki kohdallaan! Henriksson. Suussa sen salaisuus On kuin olisivat istuneet malleinasi👏 Ministeriviisikon suomenruotsalainen❤️ Justitieminister A-M H?! Fru Henriksson on niin näkönen että ! Samma på svenska. Hyvä Well, niinhän ne ministerit, kovapintaisia. 😎

Krista Mikkonen 

Ympäristö- ja ilmastoministeri, Vihreät

Tykkäykset 78, kommentit 12

Taitava…. Hyvin tunnistaa👏 ? Vihreä poliitikko👏 Krista Mikkonen, ympäristö- ja ilmastoministeri🌷 Hyvin tunnistaa 😊 Merja Kyllönen? Ai niin sanoit ministeri 😀 Siis tämähän on vihreitten ympäristöministeri Krista… oikein, hyvä! Mikkonen Tee vielä yksi, se Jylhän Tiina, kauppaministeri ! Kulmuni 19, 24, 16 kommenteja 11 Kyllä löydät piirteet ! 

Hanna Kosonen 

Tiede- ja kulttuuriministeri, Suomen Keskusta

Tykkäykset 71, kommenteja 13

On tuttua näköä…ollut infossa joku kerta.. Hanna Kosonen, tiede- ja kulttuuriministeri hyvä, oikein! Nämä ovat niin näköisiä. Persu poliitikko. Nimi tuo, tuo……. Ei tule mieleen. On ollut Ajankohtaista ohjelmassa tv1.
ahaa, pieleen meni 😊 Eiköhän ole keskustalainen kulttuurimi nisteri jonka nimeä en juuri muista? Jos saa ehottaa niin seuraava vois olla jussi halla-aho 🙂 hyvä työ tämäki! En tunnista😊❤️❤️ Hanna Kosonen? 🤔 Hyvin tunnistaa, olet taitava👍 Kosonen Ihan on ittensä näkönen !

Katri Kulmuni

Valtiovarainministeri, Suomen Keskusta

Tykkäykset 49, kommentit 11


‪Kyllä löydät piirteet !‬‪Kulmuni oikein hyvä.🌹👍‬‪Valtiovarainministeri.‬‪Kulmunihan siinä, sujuvasanainen puhuja !‬ Onks hää Katri‬‪Katri 😍‬‪ Nämä naiset ovat tunnistettavia, mutta vanhenneet n. 20 vuotta. 🧐‬‪ hyvin olen osannut tulevaisuuteen katsoa, mutta noin kauas? ‬‪Katri Kulmuni‬‪ Amigo-Pena tempoaa niin paljon, etten pysy vauhdissa. Enkä tiedä kaikkia… 🌞 ‬‪Lama ajan ihminen,,tuli mieleen ..tv.ssä kertoi lapsuuden -90 lamasta..tietää tulevan..‬