Caminito Del Ray

 

Käy ennen vaellusta kahvilla Bar Millanissa

Jos olet menossa vaellukselle Caminito Del Raylle, niin poikkeapa aamiaiselle Ardalesin Bar Millaniin. Aito paikallinen tunnelma. Ulkoa huomaa, että tämä on kylän paraspaikka, koska oli täynnä. Erittäin ystävällinen palvelu. Yleensä cafe americano on vetistä litkua, mutta täällä maistui kunnon kahvi. Myös caputsiinot olivat ensiluokkaisia. Söimme kinkkusämpylät, jotka sitten yllätyksenä tulivat lämpiminä.

Kielen kanssa tulee ehkä vähän vaikeuksia tilatessa, mutta ystävällinen aidosti hymyilevä tarjoilija yrittää kaikkensa, että saa asiakkaat tyytyväiseksi. Kävi näyttämässä pöytään kolmea erilaista sämpylää, että minkä valitsette. Kaksi americanoa, kaksi caputsiinoa, kaksi kinkkusämpylää alle kympin. Käykää ihmeessä pelastamassa päivänne täällä. Käykää edes tässä kylässä, ei ole paljon turisteja. Olis vielä pitänyt maistaa tapaksia, joita kaikki kehuivat, mutta en lukenut suosituksia, menimme vain sinne missä on paikalliset, korjatkaa te tämä virhe.

Malagasta ajaa reitille reilussa tunnissa.

Kioskilta on hyvä lähteä

Olin suunnitellut tätä matkaa jo kauan ja se kannatti. Aivan huikea paikka. Ennakkoon pelkäsin vähän, että korkeanpaikan kammo iskee, mutta ei. Reitti tuntui turvalliselle, muutama kohta oli vähän hankala lonkkavikaiselle. Opastusta paikanpäällä ja netissä voisivat parantaa. Oli vaikea löytää oikea lähtöpiste, kun missään sitä ei kerrottu selvästi. Paikanpäällä kysymällä selvisi lopulta, miten mennään. Aikaa kannattaa varata reilusti ennen kävelyn alkua, jos ei tiedä ennakkoon, miten mennään.

Tähän kioskille on hyvä kokoontua ennen lähtöä. Varaa aikaa riittävästi, auto on vaikea saada tähän lähelle parkkiin ja vessaan on pitkä jono.

Me lähdimme kioskilta. Siitä lähdetään muutama sata metriä takaisin päin ja pitkän pimeän tunnelin läpi vie polku lähtöpaikalle. Tähän kannattaa varata puolituntia, niin varmasti kerkeää. Myös pysäköintiin varaa aikaa. Me ajoimme kioskin ohi, joka oli tien varret täynnä autoja. Sillan jälkeen vasemmalla oli virallinen pieni maksuton parkki, sinne ihme kyllä sopi auto. Myös vessassa käyntiin kannattaa varautua. Kioskilla on vessa, jossa pitkä jono. Lähtöpaikalla on vessa ja jono. Reitin varrella ei ole vessoja, mutta näkyi joku rohkea lannoittavan metsää, katselijoita on mukavasti.

Lähtöpaiikalla on tungosta, jonne on tultava ajoissa. Varatut lähtöajat pitävät hyvin kutinsa. Täälläkin vessajonot ovat pitkät. Varaudu siihen, reitin aikana on vaikea käydä tarpeillaan ainakin naisten.

Hanki liput ennakkoon

Lippu pitää hankkia hyvissä ajoin ennakkoon, jos haluaa tiettyyn aikaan, ainakin kuukautta aikaisemmin. Kahta viikkoa ennen on jo melko täyttä. Pyydettiin myös passi mukaan, mutta sitä ei tarkistettu. Vaikka lähdetään ryhminä, niin itse kävely tehdään omalla tahdilla ryhmistä välittämättä. Opasryhmät tietysti kulkevat yhdessä laumassa kaikkien tiellä. Matkan varrella on henkilökuntaa vartioimassa laittomuuksia, joten selfiekepit on syytä pitää piilossa.

Välillä oltiin tosi korkealla, mutta turvallisesti.

Reittihän on henkeäsalpaavan upea, voi verrata Norjan vastaaviin paikkoihin. Kamera laulaa joka suuntaan. Kuvaajana nyt tietäen menisin mahdollisimman myöhään ryhmään silloin saisi dramaattista varjojen kontrastia maisemaan ja pystylinjat korostuisivat. Hyvällä tuurilla myös kauniit pilvet taivaalle. Menetpä milloin hyvänsä, niin olet tyytyväinen valintaasi tai on peilistä katsomisen paikka. Caminito Del Ray info.

Caminito Del Ray

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar