2. Pe 8.5. Apple, Great Mall ja Amazon

Menin nukkumaan jo ennen yhdeksää ja heräsin kahden jälkeen. Pyörin sängyssä ja sitten antauduin ja rupesin kirjoittamaan. Ensimmäiset kolme päivää asuimme Sunnyvalessa Silicon Valleyn sydämessä. Kaikki uutta, siistiä ja tyylikästä.

Aamulla kävimme tutkimassa vuokratun auton, Jeep Patriotin. Halpa karvalakkimalli, varusteita minimaalisesti. Mutta soveltuu tarkoitukseen loistavasti, neliveto ja maasto-ominaisuudet paremmat kuin citymaastureilla yleisesti. Mehän mennään vielä huonoillekin teille.

Puutteena oli sähköpistokkeet, vain yksi. Tarvitaan navigaattorille, coolerille ja mahdollisille puhelin, padi latauksille. Anne etsi netistä sopivat vermeet ja Vesa tilasi kymmenen kieppeissä. Ja yllätys illalla kuuden maissa paketti tipahti luukusta. Amazonin verkkokauppa siis toimitti paketin kahdeksassa tunnissa. Näytti tulevan Las Vegasista, joka on satojen mailien päässä. Tämä ainakin toimii. Amazon verkkokauppaan!

Ensin päätimme mennä ostamaan prepaid simmin, että voisimme käyttä nettiä aina. Ja varsinkin, jos joutuisimme pulaan. Onhan täällä ilmaisia wifijä joka paikassa, mutta silti. Oli vain kaksi hyvää vaihtoehtoa T-Mobile tai Verizon

Pientä odottelua ja sitten nuoren ystävällisen myyjän palveltavaksi. Päädyttiin 4 GB dataroaming versioon, jonka jälkeen toimii vielä Edgellä ja sellainen, josta voi jakaa hot spotin kautta muihinkin laitteisiin. Soittaa ei voi kuin Usan sisällä ja toiminta aika kuukauden. Anne hoiti puhumiset, kun oli niin vilkasta ja teknistä keskustelua, ettei siinä rallienglannilla pärjäisi. Soittotesti, pelasi. T-mobile Prepaid!

Apple Campus
Applen päämajaan ja henkilökunnan kauppaan. Menomatkalla ajettiin tulevan Applewordin ohi. Ei siinä kylttiä ollut, mutta Anne tiesi paikallisena, että tässä se on. Keskeneräistä betoniseinää näkyi pitkän matkaa. Apple rakentaa uutta campusta Cupertiinoon. Sen piti valmistua jo 2010, mutta aikataulu on viivästynyt ja odotetaan valmistuvan 2017. Campus on jättiläinen 176 hehtaarin koollaan ja 50 miljardin budjetillaan. Ajankohtaista tietoa Apple Campuksesta!

Aurikoisessa lämpimässä Californian säässä oli mukava lähestyä it-alan innotiivisintä ja rahakkainta sydäntä. Paikalla vilisi nuoria rentoja ihmisiä. Parkkipaikka oli iso ja mustapukuiset miehet ohjaamassa, visitoreille oli omat paikkansa. Tilaa oli vähän ja piti pikkuisen kierrellä, että ruutu löytyi. Autot parkissa olivat voittopuolisesti vähän kalliimmasta päästä, BMW, Audi, Mersu ja mulle tuntemattomia pieniä urheiluautoja. Teslojakin pitkärivi latausletkuissa. Kaikesta näki, että rahaa on ja se kiertää.

Itse myymälä oli vähän pettymys. Olihan siellä kivaa tavaraa, mutta Applelta odotti enemmän. Tämä on ainoa paikka maailmassa, josta saa Applen mainostavaroita, paitoja, kyniä, kuppeja. Tehty henkilökunnalle, mutta rahaa arvostava johto päästi asiakkaatkin taaloineen sisään. Johdon ahneudesta pieni sisäpiirin tieto (onhan tästä huhuttukin, mutta pitää paikkansa), vaikka tulosta tehdään miljardikaupalla, niin henkilökunnalta pihistetään. Parkkipaikka on heillekin nykyään maksullinen, lounasedusta on luovuttu ja väkeä virtaakin muihin menestyviin it-yrityksiin. Huippuosaajia on liian vähän ja niistä kilpaillaan.

Greatmall outlet
Tutustuttiin isoon ostoskeskukseen. Kauppoja oli ringissä satamäärin, isoja ja tosi isoja. Tavarat tavallista halvempia. Tämä halpuushan on tälläinen suhteellinen juttu. Joillekin halpaa, mutta useimmille kallista. Merkkejä laidasta laitaan, mulle suurin osa tuntemattomia, mutta nuoremmille tuttuja.

Yksi mielenkiintoinen löytö oli japanilainen muotiliike, jossa oli tunnettujen suunnittelijoiden printtipaitoja. Esim. Andy Warholdin purkkeja painettuna rinnalle, jokin MoMa collection, lähti mukaan. Wimbledon 2015 voittaja Novak Đokovićin vaatettaa tämä merkki. Uniglo UK sivulle.

_PK_3184
Nää oli tehty mulle, 30$.