Oma ranta ”Vihtaniemi”

Tämä projekti sai idean jo syksyllä 2013, kun Liisa Söderlund oli kouluttamassa meitä valokuvan sisällöstä. Silloin oli puhetta, että jokaisen pitäisi löytää oma kuvaaja sisältään. Ja alkaa suunnitelmallisesti kuvata jotain itselle läheistä tai tärkeää.

Minähän olen kuvannut vähän mitä sattuu eteen ja pomppinut aiheesta toiseen. Ja teen sitä vieläkin, mutta olen nyt keskittynyt lisäksi muutamaan aiheeseen ja kuvaustapaan. Tärkein on tämä oma ranta.

Aloitin 2015 syyskuussa tämän projektin. Käyn viikottain kuvaamassa rannassa vain parin sadan metrin päässä kotoa. Aiheena on vesi, auringonnousu, nuotiopaikka, veneet ja kaikki muukin silmiin sattunut. Lisäksi olen ottanut time lapseja auringon nousuista useamman kerran.

Samalla tässä tulee seurattua luonnon muutoksia, säätä ja valoa, jotka vaikuttavat kuvaan. Juuri tämä on avannut silmiäni ja olen oppinut, että poikkeuksellisissä olosuhteissa saa mieluisimmat kuvat. Sumu on mahtava elementti, yksinkertaistaa ja pelkistää. Ja pilvet ovat tärkeät, antavat hyvän tekstuurit kuvan yläosaan.

Projekti jatkuu ainakin syksyyn saakka. En vielä tiedä, mitä näistä kuvista teen. Nettisivun, näyttelyn, elokuvan tai jotain muuta. Jollain tapaa vielä hyödynnän nämä kuvat ja tiedot, jotka sain. Pistän tähän oheen muutaman kuvan ja time lapsen.

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar